Hulpverlening voor sociaal sterke jongeren 
 NPG Jeugdwerk - Begeleiding en Therapie voor Sociale en Emotionele Ontwikkeling van Jongeren

NPG project 12 t/m 15 jaar 

Voor kinderen die met meervoudige problematiek in een kansarme omgeving opgroeien. Dit heeft een grote invloed op het gedrag en het leervermogen van het kind en hun toekomstmogelijkheden. Het kan zorgen voor psychosociale problemen die later in de pubertijd zichtbaar worden. Denk aan een laag zelfbeeld, faalangst, paniekaanvallen, agressie, slaap en concentratieproblematiek en zichzelf moeilijk een plek kunnen geven binnen hun directe omgeving. Met emotioneel vermijdend gedrag kunnen zij sociale interacties en persoonlijke groei uit de weg gaan. Zij zijn extra kwetsbaar voor uitbuiting en om buiten de maatschappij te vallen. Voor kinderen die opgroeien in een wereld met veel tegenslagen en meervoudige problematiek geeft dit preventieprogramma stevige handvatten mee voor de sociale ontwikkeling tijdens de middelbare school periode. 

Dit preventieprogramma is een sociale vaardigheidstraining voor in buurtcentrums per gemeente, middelbare scholen (benedenbouw), in zorgklassen of als aanvullende ondersteuning bij jeugdzorg instellingen.

NPG project 12 t/m 15 jaar
NPG preventie workshops 12-15.pdf (229.2KB)
NPG project 12 t/m 15 jaar
NPG preventie workshops 12-15.pdf (229.2KB)NPG project 16+ 

Voor jongeren die opgroeien in een wereld met veel tegenslagen en meervoudige problematiek. Voor jongeren die kampen met depressieve gevoelens, het lastig vinden om in verbinding met je omgeving te komen, hulp te vragen en te kunnen praten over wat je is overkomen of wat je van dichtbij hebt meegemaakt. Wat doe je als jongere die geconfronteerd wordt met een vriend of vriendin met depressieve gedachten, agressie of grensoverschrijdend gedrag. Hoe ga je om met groepsdruk en met de invloed vanuit social media. Met dit programma leren zij samen een brug te bouwen om in verbinding te komen als het moeilijk is. 

Dit programma is zeer geschikt als sociale vaardigheidstraining voor middelbare scholen als er iets traumatisch is gebeurd op school of  in de klas. Zoals overlijden, agressie, geweld en grensoverschrijdend gedrag.

NPG project 16+
NPG preventie workshops 16+.pdf (207.79KB)
NPG project 16+
NPG preventie workshops 16+.pdf (207.79KB)


 
 
 
E-mailen
Bellen