Hulpverlening voor sociaal sterke jongeren 
 NPG Jeugdwerk - Begeleiding en Therapie voor Sociale en Emotionele Ontwikkeling van Jongeren

Voor ouders

Opgroeiende kinderen tijdens de pubertijd en adolescentie fase is niet altijd makkelijk. Deze workshop bestaat uit 3 delen waar ouders leren hun ouderschap te bekijken vanuit een hele andere hoek. Alle handvatten die tijdens de workshop gegeven worden zijn gericht op het opnieuw in verbinding komen met je kind. Wat is er in de verbinding en communicatie nodig en welke ondersteuning past nu het beste bij je kind. Waar loop je zelf als ouders tegen aan? Een verhelderende methode waarin iedere ouder vanuit de liefdevolle intentie en respect naar de toekomst kan werken in de relatie met het kind. 


Voor KOPP/ KOV kinderen 

 

KOPP/KOV staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen (KOV). Het kan gaan om één of beide ouders. De problemen van de ouder(s) kan ook gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het kind. Bij veel KOPP/KOV-kinderen worden vaak geen signalen gezien. Dat betekent niet dat er geen verhoogd risico kan zijn op problemen. Uit gesprekken met KOPP/KOV-kinderen is gebleken dat de omgeving niets in de gaten heeft gehad, maar dat het kind wel problemen ervaren heeft.
Dit programma is zeer geschikt als aanvullende ondersteuning bij jeugdzorg instellingen voor broertjes en zusjes uit een KOPP-KOV gezin. Download hier het programma. 

KOPP / KOV kinderen
NPG workshops KOPP KOV 12-18.pdf (220.84KB)
KOPP / KOV kinderen
NPG workshops KOPP KOV 12-18.pdf (220.84KB)

 

 
 
 
E-mailen
Bellen